ČSOB zosekala úroky na hypotékach

Autor: Ľudovít Petržala
10.02.2014 (07:00)

ČSOB znížila sadzby na úveroch na bývanie o viac ako o jeden a pol percentuálneho bodu. Priblížila sa tak k bankám s najnižšími úrokmi na trhu.  
 
ČSOB vyrazila začiatkom februára do boja o klientov pri úveroch na bývanie, keď výrazne znížila úrokovú sadzbu na spotrebných úveroch na bývanie  aj na klasických hypotékach, aby sa vyrovnala nízkym úrokom konkurenčných bánk. 

Banka najviac znížila úroky pri úveroch s fixáciami na jeden rok a na päť rokov. Po novom môžete získať účelový spotrebný úver zabezpečenom nehnuteľnosťou aj hypotéku s fixáciou na jeden rok s úrokom 3,57% namiesto pôvodných 5,20% za rok. 

Pri fixe na päť rokov spadla úroková sadzba 3,24% za rok, čím sa táto banka zaradila tak k finančným ústavom s najnižšími úrokmi na trhu.  Ich porovnanie si môžete pozrieť tu. 

Odporucame
Sadzby klesli aj na bezúčelovom spotrebiteľskom úvere zabezpečenom nehnuteľnosťou. Pri ročnom fixe je nová sadzba 3,62% za rok a klesla o 1,94 percentuálneho bodu, pri päťročnej fixácii zasa sadzba klesla o 1,51 percentuálneho bodu a je na úrovni 3,29% za rok. 

Podrobnejšie porovnanie jednotlivých bezúčelových spotrebných úverov zabezpečených nehnuteľnosťou si môžete pozrieť tu. 

Úroky na pôžičkách pre mladých sa blížia k nule


Jedny z najvýhodnejších úrokov teraz ČSOB banka ponúka na hypotekárnych úveroch pre mladých. Pri jednoročnej fixácii spadla sadzba na 0,57% za rok, pri trojročnom fixe je úrok ešte nižší 0,14% a pri päťročnej fixícii je úrok 0,24% ročne. 

V nasledovnej tabuľke si môžete pozrieť top 5 ponúk hypotekárnych úverov pre mladých pri fixácii na 5 rokov.

Banka Ročný úrok od
Slov. sporitelna
0,09%
CSOB 0,24%
Tatra banka 0,75%
UCB
1,09%

VUB
1,19%
 
ČSOB sme sa aj opýtali, či sa tieto výrazne zníženia úrokov týkajú aj aktuálnych klientov, ktorí si hypotéku zobrali za vyšší úrok v minulosti. Odpoveď bola vyhýbavá.  

„Zmeny v štruktúre úrokových sadzieb sú internou záležitosťou spoločnosti, preto nebudeme poskytovať bližšie informáciem," informovala Zuzana Eliášová, hovorkyňa banky.
Foto: BANKY.sk