Ponuka zelených hypoték sa rozširuje o produkty UniCredit banky

Autor: redakcia
20.07.2023 (14:09)

Mnohé banky na Slovensku poskytujú zvýhodnené podmienky na kúpu energeticky úsporných nehnuteľností, na rekonštrukcie za účelom zníženia energetickej spotreby, aj na nákup zelených produktov. V týchto bankách dostanete lepšie podmienky.


Nižšie úrokové sadzby a odpustenie poplatkov za poskytnutie úveru sú najväčším lákadlom ekologických úverov. Zoznam bánk, ktoré poskytujú zelené hypotéky sa koncom júna rozšíril o UniCredit banku.

V UniCredit klient môže požiadať o zelený nízkoenergetický úver, ak je nadobúdaná nehnuteľnosť zaradená do triedy energetickej náročnosti A alebo B. Ak klient rekonštruuje staršiu alebo energeticky náročnejšiu nehnuteľnosť, musí byť cieľom rekonštrukcie zníženie spotreby energií na úroveň energetickej triedy A alebo B. Banka zvýhodňuje zelené úvery najmä v tom, že nebude účtovať poplatky spojené s poskytnutím a čerpaním úveru. Pri úvere na bývanie preplatí žiadateľovi pri čerpaní úveru aj náklady na vypracovanie znaleckého posudku na nehnuteľnosť.

Zoznam bánk poskytujúcich zelené hypotéky

  • 365 banka: Eko hypotéka
  • ČSOB: Hypotéka s energetickým certifikátom
  • Slovenská sporiteľňa: Hypotéka bez prekážok
  • Tatra banka: Hypotéka pre modrú planétu
  • UniCredit banka: Nízkoenergetická hypotéka
Detaily k týmto hypotékam nájdete tu. Oplatí sa ich poznať, pretože banky majú rôzne kritéria, na základe ktorých vyhodnotia, či spĺňate podmienky zvýhodneného úveru.
Zdroj: Unicredit, Foto: redakcia