ČSOB a Privatbanka znižovali úroky na viazaných vkladoch

Autor: Andrej Dorič
23.08.2013 (07:00)

Úrokové sadzby na termínovaných vkladoch sa hýbali zvyčajne smerom dole, až na jednu výnimku v Tatra banke. 

K skupine bánk, ktoré začiatkom augusta pokračovali v trende znižovania úrokov na viazaných peniazoch sa v polovici tohto mesiaca pridala ČSOB a Privatbanka.

Na druhej strane Tatra banka išla mierne proti prúdu a od 19. augusta mierne zvýšila úrok na ročných eurových vkladoch z 0,55% na 0,60%. Na ročných vkladoch v českých korunách v tejto banke išli úroky tiež mierne hore 0,40% na 0,50%.

Odporucame

V ČSOB úroky spadli na vkladoch aj pri sporení


ČSOB skresala úroky na eurových vkladoch pri všetkých viazanostiach. Na dlhších viac ako na kratších. Na ročnom vklade zarobíte po novom iba 0,70% (predtým 0,80%). Pri trojročnej viazanosti úrok klesol ešte viac z 1,30% na 1,00%.

V tejto banke klesli aj úroky na kapitálovej vkladnej knižke s viazanosťou 1 rok na 0,7% z 0,8%. Na knižke s viazanosťou 3 roky zarobíte rovnako ako na trojročnom viazanom vklade.

ČSOB skresala aj úroky na vkladoch v českých korunách a britských librách. Úroky išli dole pri kratších viazanostiach. Na polročnom vklade v českej mene zarobíte už iba 0,10% ročne namiesto 0,25% v minulosti. Na librách úrok pri ročnom vklade spadol z 0,40% na 0,15%. Všetky zmeny si môžete pozrieť tu.

Táto banka znížila aj úroky na sporiacich účtoch so sedemdňovou výpovednou lehotou, ale aj s 35 dňovou výpoveďou.

Top pať bánk s najvyššími úrokmi na trojročných termínovaných vkladoch v eurách

Banka a názov vkladu ročný úrok
J&T Banka
Termínovaný vklad
2,50%*
Prima banka
Termínovaný vklad s viazanosťou
1,40% /2,40%**
PB
Termínovaný vklad
2,20%
Privat banka
FIX Konto
2,10%
OTP banka
Termínovaný vklad
2,10%

*Minimálny vklad  3000/10 000 €
** Klient so zriadeným Osobným účtom získava zvýhodnenie úrokovej sadzby

Privatbanka znižovala najmä dlhšie vklady 


Privatbanka tiež skresala úroky na svojich termínovaných účtoch pri dlhších viazanostiach. Na ročných vkladoch v Profit konte išli úroky dole miernejšie z 2,00% na 1,90%. Ak do tejto banke uložíte peniaze na tri roky váš úrok klesne výraznejšie z 2,40% na 2,10%. 

Na FIX konte išli dole úroky aj na kratších viazaných vkladoch. Na polročnom vklade dostanete od banky po novom iba 1,20% ročne namiesto predošlých 1,50%. Na dlhších vkladoch klesali úroky podobne ako pri Profit konte. Všetky zmeny si môžete pozrieť tu.  Napriek znižovaniu sa Privat banka drží medzi top 5 bankami s vysokými úrokmi na dlhších viazanostiach.

Privatbanka mierne upravila smerom dole aj úroky na sporiacom účte BONUS konto.
 
Foto: Ivan Sedlák