Fio banka mierne znížila úroky na vkladoch a sporení

Autor: Andrej Dorič
19.08.2013 (07:00)

K vlne znižovania úrokov na viazaných vkladoch sa po veľkých kamenných bankách pridala aj česká banka Fio banka, ktorá podniká na Slovensku.  
 
Fio banka v auguste znížila mierne úroky na termínovaných vkladoch v eurách, ale aj v českých korunách o jednu desatinu percenta. Úroky skresala o desatinu percenta aj na sporiacom účte. Naopak, na bežnom účte úroky mierne stúpli. 


V tejto českej banke zarobíte po novom na polročnom vklade v eurách už iba 0,60% namiesto 0,70%ročne. Na ročnom viazanom vklade klesol úrok z 0,85% na 0,75%. Viac ako percento ročne ponúka táto banka na dvojročnej a trojročnej viazanosti. Všetky zmeny v úrokoch si môžete pozrieť tu.

Aj po znížení úrokových sadzieb na termínovaných vkladoch patrí Fio banka k finančným ústavom s priemernými úrokmi na eurových vkladoch.



Top pať bánk s najvyššími úrokmi na ročných vkladoch v českých korunách

Banka a názov vkladu ročný úrok
J&T Banka
Termínovaný vklad
2,60%*
Sberbank
Termínovaný vklad
1,70%**
Zuno
Termínovaný vklad
1,25%
PB
Termínovaný vklad
 
1,10%***

Privat banka
Fix Konto
0,90%****

*Minimálny vklad 77 400 CZK
**Minimálny vklad 8 000 CZK
***Minimálny vklad 5 800 CZK
****Minimálny vklad 5 000 CZK


Fio banka mierne znížila aj úroky na sporení v českých korunách. Úroku išli dole pri všetkých viazanostiach rovnako o desatinu percenta. Keď si uložíte peniaze na rok dostanete po novom 0, 85% namiesto pôvodných 0,95%. Na porovnanie ČSOB vám dá na českých korunách iba 0,35%, ale Sberbank až 1,7%.

Ak zveríte tejto banke svoje peniaze na dva roky, vyplatí vám ročne 1,15% oproti 1,25% v minulosti. Ostatné zmeny na úrokoch si môžete pozrieť tu.

Napriek zníženiu úrokových sadzieb na termínovaných vkladoch dostanete vo Fio banke jeden z vyšších úrokov na vkladoch v českých korunách. 

Neprehliadnite
Foto: Ivan Sedlák