Sberbank ponúka lacnejšie úvery na bývanie s podmienkami

Autor: Andrej Dorič
09.09.2013 (07:00)

Po tom čo na konci augusta Sberbank mierne zvýšila úroky na hypotékach pre mladých, na začiatku septembra ponúka pri úveroch na bývanie zľavy, ale s podmienkami. 
 
Pri bankách platí pravidlo, že ak vám ponúknu zľavy z úroku budú za to niečo chcieť. Zvyčajne vám nastavia také podmienky, ktoré keď splníte síce ušetríte, ale na druhej strane banke zaplatíte viac za iné služby. Takto postupuje pri nových zľavách aj Sberbank.

Od začiatku septembra ponúka pri troch typoch úveroch na bývanie zľavy, pod troma podmienkami.

1. Otvoriť si v banke účet môjÚČETdomov
2. Poukazovať príjem na tento účet minimálne vo výške 1,5-násobku anuitnej splátky
3. Zaplatiť si poistenie nehnuteľnosti Môj domov. 

Lacnejšie môžete dostať jej spotrebný úver zabezpečený nehnuteľnosťou VARIANT ÚČELOVÝ. Pri fixáciách úroku na tri roky sa bežná sadzba pohybuje od 3,69% a zľavnený úrok je od 3,39%. Pri päťročnej viazanosti je zlacnený úrok len o niečo nižší 3,79% oproti 3,89% pôvodne.

V prípade nedodržania podmienok bude vaša úroková sadzba zvýšená o 0,85%, to je vyššie ako v minulosti, keď vám banka zdvihla úrok o 0,55%. Nutnosť poistenia nehnuteľnosti pribudla až teraz, predtým ju banka medzi podmienkami nemala.

V porovnaní s konkurenciou má Sberbanka úrokové sadzby na hypotékach najmä pri päťročnej viazanosti stále lákavé aj pred aj po zľave. Ich prehľad si pozrite v nasledujúcej tabuľke.

Top 3 banky s najnižšími úrokmi pri hypotéke s 5 ročnou fixáciou

Banka Ročný úrok od
UCB
Hypoúver Klasik
3,69%
Tatra banka
HypotékaTB 
3,75%
Sberbank  Hypotekárny úver
OTP banka  OTP HYPO úver
3,79%*/4,64%

3,79%
 

*zľavnený úrok s podmienkami

Rovnaké podmienky platia aj pri ponúkaných zľavách na klasických hypotekárnych úveroch pri tých istých viazanostiach. Tam má banka aj rovnané úroky a zľavy ako pri spotrebnom úvere na bývanie. Úroky na ostatných viazanostiach sa nemenili a môžete si ich pozrieť tu.

Zľavnený úrok na hypotékach pre mladých je pri ročnej aj päťročnej viazanosti rovnaký 1,79%. Podmienky zľavy sú tie isté ako pri hore spomínaných úveroch.

Neprehliadnite

Foto: BANKY.sk