Bankové aplikácie ponúkajú čoraz zaujímavejšie funkcionality

15.06.2022 (12:00)

Bankové aplikácie už nie sú len o posielaní peňazí a pozeraní zostatkov na účte. Banky do nich integrujú funkcionality, ktoré vám uľahčia život.

Zaujalo nás niekoľko vychytávok, ktoré podporujú zelené zmýšľanie a uľahčujú život klientom.
Tatra banka: Sledovanie uhlíkovej stopy

Sledovanie uhlíkovej stopy pri platbe kartou umožňuje svojim klientom Tatra banka. Každá transakcia uskutočnená kartou je analyzovaná a vyhodnotená. Po transakcii zistíte, akú uhlíkovú stopu zanechal váš nákup v potravinách, v reštaurácii alebo na benzínovej pumpe a môžete tak sledovať dopad vašich nákupov na životné prostredie. Táto inteligentná spätná väzba vám pomôže robiť udržatelnejšie nákupné rozhodnutia.

Algoritmus pri výpočte uhlíkovej stopy zohľadňuje sumu nákupu i to, kde nakupujete, pretože niektoré nákupy sú viac a niektoré menej ekologické. Okrem toho, že apka vám zobrazí počet kilogramov CO2, koľko ste transakciou vyproduktovali, ponúkne vám aj tipy, čo môžete urobiť pre zelenší svet.

Túto funkcionalitu priniesla Tatra banka v spolupráci so spoločnosťou ecolytiq.

2022-06-15-Tatra
 

ČSOB: Cez apku kúpite lístok na MHD

Mobilná aplikácia ČSOB má viacero užitočných funkcionalít, dokážete si jednoducho dobiť kredit, uzavrieť poistenie (cestovné, PZP a nehnuteľnosť/domácnosť) či investovať do podielových fondov. Nás zaujala funkcionalita zakúpenie si cestovného lístka v rámci Bratislavského integrovaného dopravného systému. Vybrať si môžete lístok s rôznou časovou platnosťou, apka ponúka možnosť zakúpiť si aj zľavnený lístok, či lístok pre psíka a batožinu. Za lístok zaplatíte priamo v aplikácii a zobrazí sa vám v mobile vo forme QR kódu.

2022-06-15-CSOB

Fio banka: objednanie hotovosti na pobočku

Aj dnešnej dobe elektronických peňazí sú klienti, ktorí si chcú vybrať z banky vyššiu hotovosť. Fio banka vo svojej mobilnej aplikácii ponúka možnosť rezervovať si hotovosť (vyššiu ako 1500 eur) na konkrétny deň i pobočku.

2022-06-15-FIO

mBank: viete kde všade máte uložené karty

Ak nakupujete často na internete v rovnakom eshope, môže byť pre vás pohodlné, ak si v ňom uložíte aj údaje z platobnej karty, aby ste ich nemuseli stále zadávať nanovo. Avšak, pri niektorých online platbách môžete prehliadnúť, že došlo k uloženiu údajov karty. Preto mBank do svojej mobilnej aplikácie a internet bankingu pridala nový filter v histórii transakcií „Karta uložená u obchodníka“.Klienti získajú prehľad o všetkých transakciách u obchodníkov, ktoré prebehli v režime s uloženými údajmi ich platobnej karty. „Naším cieľom je poskytnúť klientom také nástroje, ktoré im umožnia bezpečne a pohodlne používať svoju platobnú kartu v online prostredí a aktívne ju spravovať a kontrolovať. Jedným z nich je aj tento nový filter," dodáva Michal Staněk, produktový manažér platobných kariet mBank.
 
Foto: Brodie, Burst.shopify.com