UniCredit Bank začne spoplatňovať niektoré SMSky

Autor: Andrej Dorič
30.03.2012 (07:00)

Od začiatku apríla UniCredit Bank spoplatní vybrané typy notifikačných SMS správ 5 centami za každú odoslanú správu.  
 
Unicredit Bank si priplatíte si za SMSkové informácie o tom, aký máte obrat či zostatok na účte. Na druhej strane, SMS správy o zrealizovaní transakcie platobnou kartou či autorizačné správy potrebné pre prihlásenie sa do Internet banking budú stále zadarmo. 

Novým poplatkom sa však môžete vyhnúť ak si nastavíte správne rozsah zasielaných správ prípadne budete využívať e‐mailovú notifikáciu namiesto SMSky. Napríklad správy o úspešnom prihlásení do Internet banking vám nemusia chodiť na mobil, ale na mail. 

Ak chcete ušetriť mali by ste si urobiť poriadok aj v telefónnych číslach, ak máte viacero mobilov alebo čísel. „Ak máte nastavené zasielanie notifikačných SMS správ po akejkoľvek transakcii na účte na neplatné telefónne číslo, treba si zasielanie zrušiť alebo nastaviť na správne telefónne číslo,“ radí UniCredit Bank na svojom webe. 

Päť centov usporíte aj vtedy ak si vypnite notifikácie z účtov, ktoré nevyužívate často. Ak si nastavte si filtráciu správ, môžete tiež ušetriť na zbytočných poplatkoch. Nastavte si doručenie SMSky iba pre platby nad istú sumu, aby vás neotravovali drobné platby.

Pozrite si aj:
mBank opäť zjednodušila prístup do internet bankingu 
Tatra banka zavedie bezkontaktné platby cez mobil 
VÚB spúšťa nový web, vsadila na užitočnosť 
Zdroj: UniCredit Bank,