Banky pokračujú v znižovaní úrokov na vkladoch a sporení

Autor: Andrej Dorič
25.07.2014 (13:30)

Aj v priebehu júla banky na Slovensku zosekávajú úroky na termínovaných vkladoch a sporiacich účtoch. Zníženiu úrokov sa nevyhli ani vkladné knižky.  
 
OTP banka znížila úroky na termínovaných vkladoch v eurách aj vo švajčiarskych frankoch už v prvom júlovom týždni.

Úroky klesli pri viazanostiach od jedného roka vyššie prevažne o dve desatiny percentuálneho bodu. Na ročnom vklade po novom zarobíte iba 1,50%, namiesto pôvodných 1,70%. Na dvojročnej viazanosti klesol úrok z 1,90% na 1,70%.

term-vklady

Najviac klesli úroky pri trojročnej viazanosti z 2,10% na 1,80%. Napriek zníženiu patrí OTP banka do prvej päťky bánk s najvyššími úrokmi na vkladoch v eurách.

Na vkladoch vo švajčiarskych frankoch klesli úroky skoro na nulu pri všetkých viazanostiach. Po novom zarobíte na tejto mene 0,01%.

OTP banka skresala aj úroky na vkladných knižkách pri všetkých viazanostiach. Na ročnej vkladnej knižke po novom zarobíte iba 0,60% ročne namiesto pôvodných 0,70%. Na knižke z trojročnou výpovednou lehotou úroky klesli ešte výraznejšie z 1,60% na 1,30%.

Aktuálne úroky ktoré ponúka  OTP banka nájdete tu.

Odporucame

 ČSOB ubrala úroky na sporení


ČSOB pokračovala v polovici júla v znižovaní úrokov tentoraz na sporiacich účtoch, potom čo zosekala úroky na začiatku júla na termínovaných účtoch v eurách. 

Banka znížila úroky na sporení o dve desatiny percenta. Ak si sporíte peniaze v tejto banke na Sporiacom účte Štandard, dostanete po novom úrok iba 0,10% namiesto pôvodného 0,30%.

Úroky na sporiacom účte s extra úročením spadol úrok z 1,10% na 0,90% a na Sporiacom účte Depozitklesli úroky z 0,80/1,30% na 0,60/1,10%.

V nasledovnej tabuľke si môžete pozrieť top 5 bánk, ktoré aktuálne ponúkajú najlepšie úroky na dvojročných termínovaných vkladoch v eurách pri sume 3 000 eur.

Banka Úroková sadzba za rok
Prima banka 1,20%/2,20%*
BKS   1,90%
Privat banka        1,85%
PB 1,80%
OTP banka 1,70%
 
*zvýhodnený úrok platí pre termínované vklady otvorené po dátume zriadenia Osobného účtu

Tatra banka znižuje sadzby na cudzích menách


V druhom júlovom týždni skresala úroky na viazaných vkladoch v cudzej mene aj Tatra banka.

Zmeny sa dotkli účtov vo švajčiarskych frankoch, v českých korunách, v amerických dolároch a anglických librách. Zmeny boli iba mierne o jednu alebo dve desatiny percentuálneho bodu.

Pri ročnej viazanosti na švajčiarskych frankoch nezarobíte nič, keďže úrok klesol z 0,10% na nulu. Na českej korune klesli úroky na 0,40% a 0,20%. 

Podrobný prehľad úrokových sadzieb, ktoré ponúka Tatra banka nájdete tu.
Foto: Ivan Sedlák