Prima banka plánuje rozširovať pobočky a bankomaty

28.03.2012 (15:00)

Prima banka ide proti prúdu. Kým iné banky kamenné pobočky rušia, ona ich ide otvárať viac.  
 
Prima banka Slovensko, ktorá ešte ku koncu minulého roka pôsobila pod názvom Dexia banka Slovensko, plánuje v tomto roku výrazne rozšíriť svoju pobočkovú a bankomatovú sieť. V súčasnosti už má niekoľko zazmluvnených priestorov. Banka zároveň uskutočňuje prípravné práce a hľadá priestory v ďalších mestách, kde nemá pobočku. Rozbehnutý je aj proces náboru nových zamestnancov do týchto pobočiek. "V druhej polovici roka sa naša obchodná sieť výrazne rozšíri," povedal pre agentúru SITA manažér pre komunikáciu a PR Prima banky Michal Fúrik.

Koľko nových obchodných miest by malo banke pribudnúť, Fúrik neuviedol. Zatiaľ nechce konkretizovať miesta, kým nie sú podpísané všetky nájomné zmluvy. V súčasnosti banka poskytuje svoje služby prostredníctvom 49 pobočiek. "Neplánujeme rušiť existujúce pobočky. Budeme investovať do ich rekonštrukcie tak, aby ešte lepšie vyhovovali potrebám našich klientov a zároveň biznis modelu, ktorý je zameraný na retailového klienta," doplnil Fúrik. 

Medzi prioritami Prima banky na tento rok je udržanie priaznivej situácie v oblasti likvidity a kapitálu pri zvyšovaní profitability úverového portfólia. Banka chce zároveň dokončiť rebranding a posilniť svoju pozíciu v oblasti retailu. Zmena obchodného mena bola prvým krokom v procese niekoľkomesačného rebrandingu. Ďalším krokom bolo predstavenie nového loga banky a novej vizuálnej identity. Celý proces sa podľa Fúrika zavŕši v lete 2012. Náklady bude banka podľa jej vyjadrení naďalej systematicky optimalizovať a bude klásť dôraz na efektivitu a na riadenie rizika.  

Pozrite aj:
Prima banka vlani skončila so stratou kvôli opravným položkám 
Prima banka zvyšuje poplatky za upomienky trojnásobne
Banky na Slovensku sú menej slovenské
Zdroj: SITA,