VÚB vydala už 10 tisíc mestských kariet

14.04.2011 (10:45)

Bratislavská mestská karta je bezkontaktná platobná karta a slúži obyvateľom hlavného mesta aj ako električenka, knižničný preukaz či zľava do múzea alebo galérie.

VÚB banka sa zapojila do projektu bratislavskej mestskej karty medzi prvými a klientom ich poskytuje od začiatku tohto roka. „Viac ako polovicu všetkých Bratislavských kariet si ľudia vybavili v našej banke. K dnešnému dňu sme ich vydali cez 10 000 kusov. Záujem Bratislavčanov je veľký a rastie s počtom poskytnutých zliav. Očakávame, že by sme mohli do konca roka vydať približne 30 tisíc kariet,“ uviedla Eva Muroňová, riaditeľka odboru platobných kariet vo VÚB.

Záujemca o bratislavskú mestskú kartu musí mať trvalý pobyt v Bratislave a o kartu môže požiadať v ktorejkoľvek pobočke VÚB. K jednému účtu je pritom možné získať aj viacero kariet, napr. pre manžela/-ku či deti vo veku od 10 rokov. Karta je klasickou debetnou platobnou kartou Maestro s technológiu bezkontaktných platieb PayPass. Pri platbách do 20 eur preto nie je potrené zadávať PIN kód, čo platenie kartou výrazne urýchľuje. Okrem bežných funkcií, akými sú platba v obchode, výber z bankomatu, dobitie karty mobilného operátora či zadanie platobného príkazu cez bankomat, oprávňuje karta svojho držiteľa aj na množstvo zliav v mestských organizáciách a aj u komerčných partnerov. Ušetriť tak s ňou môžete nielen pri kúpe električenky, návšteve múzea, galérie či plavárne, ale aj v čistiarni, lekárni alebo pri kúpe elektroniky. Kompletný zoznam zliav nájdete na stránke www.karta.bratislava.sk.
Zdroj: VÚB banka,