Poštová banka zlacnila balíky služieb

Autor: Andrej Dorič
03.10.2012 (07:00)

Banka pomenila aj rozsah a zloženie služieb v jednotlivých typoch balíkov.  
 
Poštová banka sa rozhodla pomeniť zloženie svojich balíkov služieb, ich ceny, ale aj názvy. Od začiatku októbra ponúka tri balíky s názvami Výplata, Nákupy a Domácnosť. Predtým svoje balíky nazývala Klasik, Komfort a Maxi. Poštová banka tvrdí, že nové balíky sú vhodnejšie pre klientov, ktorí poznajú svoje finančné návyky a nechcú platiť za niečo, čo nevyužívajú. 

Ceny nových balíkov sa znížili, čo poteší každého zákazníka. Predtým ste za balík Klasik zaplatili 1,96 eura za Komfort 3,56 eura a za Maxi 6,56 eur. Nové balíky stoja od 1,50 eura za najlacnejší, 3,50 za drahší až po 5,50 eur za najdrahší balík Domácnosť. 

Porovnanie cien balíkov služieb v Poštovej banke
Klasik/Výplata 1,96/1,50 eura 
Komfot/Nákup 3,56/3,50 eura
Maxi/Domácnosť 6,56/5,50 eur



Balík Výplata je pre výhodný pre tých, ktorí nepotrebujú s účtom veľmi narábať a neplatia kartami veľmi často. V balíku nie je zahrnutý bezplatný výber z bankomatu ( 20 centov mimo balíka) ani platby kartou ( 9 centov). V balíku Nákupy už nájdete aj neobmedzené výbery z bankomatu aj platby kartou, ale za inkaso, trvalý príkaz ( obe 26 centov) či elektronický (9 centov) si už priplatíte.

Najdrahší balík Domácnosť ponúka všetky transakcie v cene a navyše môžete získať 50 % zľavu na ďalší balík ak do banky zlákate aj svojho rodinného príslušníka.

Na porovnanie, ČSOB či Slovenská sporiteľňa  či ZUNO bank zľavy pre rodinu neposkytujú. V ČSOB zaplatíte za balíky 4 alebo 8 eur a v Slovenskej sporiteľmi je cena za Osobný účet 4,90 eur.

Klienti ZUNO však môžu získať 10 eur za každého nového klienta, ktorý si na ich odporúčanie otvorí v banke účet.  v ZUNO. Takýmto spôsobom si môže klient zarobiť až 500 €. Výnimkou sú rodičia, deti, súrodenci či manžel alebo manželka. 

10 eur môžete získať aj za odporučenie rodinného príslušníka, a to v súťaži myFAMILY. Maximálne môžete získať odmenu za 5 príbuzných.  


Aktivita sa oplatí

Podobne ako iné banky aj Poštová banka odmeňuje majiteľov dvoch drahších balíkov za častejšiu platbu kartou keď vám vráti z mesačného poplatku za balík 0,5 %. Za pravidelné platby vám vráti banka iba pri najdrahšom balíku 0,5 % z výšky zrealizovaných pravidelných platieb (trvalé príkazy a inkasá), maximálne zo sumy 200 eur. 

V ČSOB môže získať 100% zľavu z poplatku za lacnejší balík Pohoda ak na účet je v danom mesiaci máte kreditný obrat vo výške minimálne 400 eur, urobíte raz mesačne jeden trvalý príkaz, inkaso a máte priemerný mesačný zostatok na účte je 300 eur. 


Za platbu debetnou kartou odmeňuje aj Slovenská sporiteľňa. Za každú platbu kartou dostane klient 0,5 % zo zaplatenej sumy. Zadarmo môžete mať účet v tejto banke len ak vaše aktíva (vklady, úspory, investície...) dosiahli 10 000 eur.

V ZUNO môžete mať  balík služieb Účet Plus zadarmo namiesto za za 2,80 eur  akmesačne zaplatíte v kartou aspoň 200 eur. 


Iné zľavy

Poštová banka tiež poskytuje držiteľom balíkov aj zľavy na produkty svojich dcérskych spoločností ako sú poistenie bývania ( zľava od 5 do 10% pri dvoch drahších balíkoch), sporiace produkty či fondy. Pri investovaní do fondov môžete dostať zľavu od 10 do 50% na vstupnom poplatku.

Slovenská sporiteľňa vás odmení za aktivitu na svojom účte zľavami na úveroch, na termínovaných vkladoch či na sporení.

Klienti ZUNO s účtom Plus môžu za 0  eur využívať službu Autopilot, ktorá automaticky presúva peniaze medzi bežným a sporiacim účtom. Navyše získate povolené prečerpanie na účte do výšky 100 eur bez akýchkoľvek úrokov.

Neprehliadnite:
Slováci šetria najmä na "termiňákoch"
Aké výhody Vám prinesie študentský účet
Detské účty naučia potomkov narábať s kartami
Zdroj: Poštová banka, Foto: Ivan Sedlák