BKS banka má balíky služieb bez platobných kariet

Autor: Andrej Dorič
17.01.2013 (07:00)

BANKY.sk vám prinášajú stručný prehľad produktov pre bežných klientov rakúskej banky BKS.  

Pobočka rakúskej banky BKS Bank, ktorá doteraz na slovenskom trhu ponúkala služby iba pre firmy, začala od decembra minulého roka ponúkať účty, úvery a sporiace produkty aj pre bežných retailových klientov.

BKS banka ponúka bežné účty aj balíky služieb. Za klasický balík zaplatíte 3 eurá mesačne, čo je lacnejšie ako v mnohých iných bankách na Slovensku, ale aj služby sú chudobnejšie. V tomto balíku nemáte platobnú kartu ani výber z bankomatu či výber na pobočke, keďže táto banka zatiaľ nemá na Slovensku pobočky. V klasickom balíku nemáte ani trvalé príkazy či inkasá, ktoré si musíte platiť osobitne.

Pri prémiovom balíku, ktorý stojí tiež 3 eura, už máte aj internetbanking, aj neobmedzený počet trvalých príkazov či inkás, ale tiež chýbajú karty a výbery z bankomatov. Porovnať balíky služieb vo viacerých bankách si môžete tu. 

Sporenie

Rakúska banka ponúka aj termínované vklady s ročnými úrokmi od 0,40% do 2.80% podľa výšky vkladu a doby viazanosti. Porovnať úroky na termínovaných vkladoch s konkurenčnými bankami si môžete tu.BKS úroky patria pri dlhších viazanostiach k tým vyšším na trhu, ale minimálne tam musíte vložiť až 3000 eur.

V tejto banke môžete šetriť aj na online sporiacom účte, ktorý je súčasťou prémiového účtu. Zarobíte na ňom 1% ročne.

Úverovanie

BKS banka ponúka aj spotrebné úvery a pôžičky na bývanie. Pri spotrebáku vám banka požičia minimálne 5 000 eur na 7 rokov maximálne. Úver na bývanie si môžete zobrať aj na 30 rokov. Pri oboch úveroch banka avizuje základnú úrokovú sadzbu 0,32%, ale k nej si musíte prirátať jej maržu a váš rizikový profil. 

Neprehliadnite:
Pobočka BKS Bank na Slovensku začala s retailom
Pobočky bánk môžu byť rizikovejšie ako dcéry
Porovnajte si spotrebné úvery
Foto: BANKY.sk