Ako spoznať rizikový eshop

Autor: redakčne upravené
16.07.2020 (13:00)

Online nákupy naberajú každým rokom na popularite. Napriek tomu, že kartové spoločnosti neustále zdokonaľujú bezpečnosť pri platení kartami, počet podvodov na internete narastá. Ako sa pred nimi chrániť?

Jedna z najdôležitejších vecí je to, v ktorom eshope sa rozhodnete nakúpiť. Ak si vyberiete dôveryhodný eshop, s vysokou pravdepodobnosťou aj váš nákup bude bezproblémový.
Zoznam rizikových eshopov zverejňuje na svojej stránke aj Slovenská obchodná inšpekcia (SOI). Avšak, napriek tomu, že tento zoznam pravidelne aktualizujú, v žiadnom prípade nejde o úplný zoznam.

Kedy je e-shop rizikový

SOI má vlastné kritéria , podľa ktorých zaradí e-shop medzi rizikové:
  • chýbajú informácie oprevádzkovateľovi e-shopu: z webu nie je jasné, s kým kupujúci uzatvára kúpnu zmluvu a voči komu si môže uplatňovať svoje spotrebiteľské práva
  • chýbajú obchodné podmienky, nie je zverejnený reklamačný poriadok a informácia o tom, kam je potrebné zaslať reklamovaný tovar
  • nesplnené informačné povinnosti, napríklad o možnosti odstúpenia od zmluvy do 14 dní bez udania dôvodu
  • obchodné podmienky, prípadne reklamačný poriadok sú v rozpore so zákonom
  • zvýšené množstvo spotrebiteľských podaní, ktoré SOI eviduje v súvislosti s e-shopom
  • upozornenia na rizikovosť e-shopu dozornými orgánmi iných členských štátov EÚ
  • e-shop vzbudzuje dojem, že je slovenský, je však prevádzkovaný subjektom z krajiny mimo EÚ, čo môže podstatným spôsobom sťažovať uplatňovanie spotrebiteľských práv
  • prevádzkovateľ e-shopu sa nachádza v konkurznom konaní
Pri internetových nákupoch obozretnosť kupujúceho je nenahraditeľná a všetci by sme si mali uvedomiť, že e-shopu poskytujeme svoje osobné údaje a údaje o platobnej karte.

Toto si všimnite, prv než uskutočníte nákup v eshope

Ide o známy e-shop?

Pozrite si recenzie od iných nakupujúcich, alebo na nezávislých webových porovnávačoch.

Má e-shop jasne identifikovaného prevádzkovateľa?

Dôveryhodný obchod nemá problém zverejniť informácie o svojom prevádzkovateľovi (obchodné meno a sídlo, miesto podnikania). Údaje o predávajúcom si môžete overiť na stránke Obchodného registra www.orsr.sk, prípadne Živnostenského registra www.zrsr.sk. Ak ide o podnikateľa z iného štátu, údaje o jeho registrácii si môžete overiť v národnom registri, zoznam registrov nájdete tu: https://e-justice.europa.eu.

Je stránka e-shopu v slovenskom jazyku?

Slovenská doména .sk ani použitý slovenský jazyk neznamená, že sa jedná o e-shop, prevádzkovaný slovenskou firmou. Preto si vždy overte osobu prevádzkovateľa.

Sú ceny tovarov ponúkaných na webovej stránke nápadne nízke?

Zbystrite pozornosť!. Môže sa jednať o falzifikáty, alebo priamo poukazujú na podvodný e-shop, ktorý ani po obdržaní platby tovar neodošle.

Umožňuje e-shop viaceré spôsoby platby?

Zvyčajne e-shopy ponúkajú viacero možností platby. Okrem platby vopred umožňujú aj platbu pri doručení (dobierka). Ak e-shop požaduje platbu vopred, zaplaťte len vtedy, ak ste si istí, že predávajúci je dôveryhodný. Pri platbe cez PayPal alebo platobou kartou existujú možnosti, ako sa domáhať vrátenia peňazí, pokiaľ vám tovar nie je doručený.

Nepodceňujte ani tieto znaky

  • zlá jazyková úprava, gramatické chyby – môže ísť o preklad, vytvorený internetovým prekladačom
  • požiadavky predávajúceho na ďalšie dodatočné platby, o ktorých predtým kupujúceho neinformoval (clo, poistenie, náklady na balné)
  • ponuka na nákup je zasielaná prostredníctvom nevyžiadanej pošty
  • predávajúci požaduje údaje o bankovej karte, prípadne prístupové údaje k internet bankingu

Kedy môže pomôcť Slovenská obchodná inšpekcia?

Ak je e-shop prevádzkovaný zo zahraničia alebo jeho prevádzkovateľa nie je možné identifikovať, konanie voči takémuto subjektu môže byť veľmi obtiažne. SOI môže vykonať šetrenie a je oprávnená konať ak sa jedná o slovenského prevádzkovateľa e-shopu.

SOI nie je oprávnená konať v prípadoch, ak ide o predaj medzi fyzickými osobami, napríklad cez facebook či cez internetové bazáre.

Ak je prevádzkovateľom e-shopu zahraničný subjekt (z iného členského štátu EÚ), môžete sa obrátiť na Európske spotrebiteľské centrum v SR (www.esc-sr.sk). Ak ide o predávajúceho z tretej krajiny, je potrebné kontaktovať priamo národný dozorný orgán. 
 
Zdroj: SOI, Foto: Shopify Partners, Burst.shopify.com